Amazon etablerer seg i Norge

Sammendrag laget av Mail redaktion Fredrik Kampevoll, minE24
Publisert 31 jan. 2019, 06.07
Nettgigantene

Amazon Web Services (AWS) åpner kontor i Oslo. Selskapet vil med det bli Norges største leverandør av datasentre. De satser spesielt tungt på skytjenester.

Guido Bartels, nordisk sjef i AWS, sier i en pressemelding at han på vegne av selskapet er svært glad for å åpne et kontor i Oslo, da de ønsker å være nærmere de norske kundene for å bistå med kompetanse om forretningsutvikling og informasjonsteknologi.

– Vi skal med innovative produkter og løsninger hjelpe norske bedrifter med å vokse. Norges sterke økonomi, industri, teknologifokus og ingeniørkompetanse kombinert med landets egalitære verdier, gjør det ideelt for AWS. Vi ser frem til å jobbe tett med store og små bedrifter for hjelpe dem med å akselerere adopsjonen av AWS-skyen, sier han.

Amazon Web Services leverer tjenester i form av databehandling, lagring, databaser, kunstig intelligens, IoT, maskinlæring, mobilitet og serverløshet til noen av verdens mest fremgangsrike bedrifter. I denne omgang er det snakk om å åpne et kontor.

AWS har fra før av flere store kunder i Norge, og de sier at etableringen gjør at de kommer nærmere kundene i det norske markedet.

Fra før har Amazon etablert seg i Sverige, Danmark og Finland.

Les også:
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.