DNB vil finansiere grønt skifte med 450 milliarder

Sammendrag laget av Mail redaktion Kjetil Malkenes Hovland, minE24
Publisert 03 maj 2019, 07.43
DNBs kvartalsrapport

Storbanken DNB leverer tall fredag, og kan vise til et hopp i resultatet etter skatt til 7,58 milliarder kroner i første kvartal, fra 5,65 milliarder i samme periode i fjor.

Samtidig lover banken en storsatsing på det grønne skiftet i økonomien. Banken sier at næringslivet må tilpasse seg et samfunn med lave utslipp, og at flere investorer stiller krav om at pengene deres skal finansiere grønne bedrifter.

«DNB styrker nå satsingen på bærekraft, og har tydelige ambisjoner framover. Blant annet skal DNB bidra til å finansiere 450 milliarder kroner i fornybar energi og infrastruktur fram til 2025», skriver DNB i en børsmelding.

«Tilsvarende har banken som ambisjon å bidra til finansiering av 130 milliarder kroner innen grønn eiendom», legger DNB til.

– Noen ser på det grønne skiftet som en stor risiko, men vi velger å se på det som en mulighet, sier konsernsjef Rune Bjerke i DNB.

– Vi vet at det kommer til å vokse fram nye vinnerbransjer både til havs og på land. Infrastruktur og fornybar energi kommer til å være to slike bransjer, tror vi. Her ligger det store forretningsmuligheter for DNB dersom vi klarer å kombinere bankprodukter med bransjekunnskap, sier Bjerke.

Les meldingen fra DNB
newsweb.oslobors.no
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.