IAG vil kjøpe 200 av ulykkesflyet 737 Max

Sammendrag laget av Mail redaktion Infront TDN Direkt, Infront TDN Direkt
Publisert 18 juni 2019, 18.02
737 Max-ulykkene

International Airlines Group (IAG) har inngått en intensjonsavtale med Boeing for at 200 B737-fly skal gå inn i selskapets flåte. Intensjonsavtalen er betinget av inngåelsen av en formell avtale, ifølge en IAG-melding onsdag.

Max-flyene har vært i hardt vær etter to dødsulykker det siste året, og har vært satt på bakken av luftfartsmyndigheter verden over siden den siste ulykken i mars.

Miksen av 737-8- og 737-10-fly vil bli levert mellom 2023 og 2027 og vil bli drevet av CFM Leap-motorer. Det forventes at flyene vil bli brukt av et antall av konsernets flyselskaper, inkludert Vueling, Level pluss British Airways på London Gatwick-flyplassen.

– Vi er veldig glade for å signere denne intensjonsavtalen med Boeing og er sikre på at disse flyene vil være et flott tillegg til IAGs kortdistanseflåte, sier konsernsjef Willie Walsh i en kommentar.

– Vi har all tillit til Boeing og forventer at flyene vil få en vellykket tilbakevending til tjeneste de kommende månedene etter å ha fått godkjenning fra tilsynsmyndigheter, legger han til.

Les meldingen fra selskapet
boeing.mediaroom.com
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.