Nel og Alstom i hydrogentogallianse

Sammendrag laget av Mail redaktion Marius Lorentzen, minE24
Publisert 02 okt. 2018, 09.07
Nytt fra børsselskapene

Det norske hydrogenselskapet Nel melder at de nå skal delta i gruppen som kaller seg H2-Consortium Westküste i Tyskland, etter å ha blitt valgt som togprodusenten Alstoms partner for en mulig utrulling av fyllingsutstyr og en 20 megawatts elektrolysør til en flåte av hydrogentog i landet.

Gruppen skal etter planen levere et anbud for nullutslippstog, som vil bli avgjort i starten av 2019 med mulig utrulling fra 2021, ifølge Nel. Gruppen har også planer om å installere hydrogenfyllestasjoner på bussdepoter og distribusjonssentre for lastebiler, i tillegg til togstasjoner.

Tidligere har Alstom brukt Linde Group som partner for leveranser av fyllingsutstyr.

Børsmeldingen ble sendt ut samtidig som Oslo Børs åpnet tirsdag og den sendte Nel-aksjen over fem prosent.

Alstom jobber med utrullingen av hydrogentog, som er ment å kunne erstatte dieseltog på strekninger der det ikke er strømledninger. Hydrogentog anses som et alternativ til å elektrifisere jernbanestrekninger, som kan være svært kostbart.

– Vi er stolte av å annonsere at H2-Consortium Westküste har blitt valgt som en foretrukket partner for Alstom i en mulig utvikling av nullutslippstog for grønn hydrogen i Schleswig-Holstein, sier konsernsjef Jon André Løkke i Nel i børsmeldingen, og fortsetter:

– Gårsdagens test av Alstom Coradia iLint hydrogentog mellom Neumünster og Kiel viser potensialet for grønn hydrogen innen tungtransport og Tysklands satsing på å være ledende i utviklingen.

Børsmelding fra Nel
newsweb.oslobors.no
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.