Nel og Yara skal utvikle grønt mineralgjødsel

Sammendrag laget av Mail redaktion Hans Henrik Torgersen, minE24
Publisert 14 dec 2018, 07.39
Nytt fra børsselskapene

Hydrogenprodusenten Nel og kunstgjødselstorheten Yara skal samarbeide om et nytt prosjekt for å realiserer såkalt «grønt kunstgjødsel» skriver Nel i en børsmelding fredag morgen.

Nå har partnerne fått tildelt en bevilgning gjennom Pilot-E-ordningen som er en finansieringsordning etablert av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova.

Ambisjonen er å lage kunstgjødsel uten utslipp, ved å bruke innovative løsninger, og et kostnadseffektiv hydrogen-produksjon fra elektrolyse, basert på fornybar energi.

– Vi er veldig stolte over å lansere vårt samarbeid med Yara for å utvikle effektiv, grønn produksjon av ammoniakk og gjødsel. Prosjektet utnytter utviklingen av vår neste generasjon alkaliske elektrolyser, som i utgangspunktet er skreddersydd for storskala ammoniakkproduksjon og andre industrielle applikasjoner. Med større kapasitet, lavere kostnader og jevnt mer operativ fleksibilitet, vil denne teknologien være ideell for fornybar gjødselproduksjon, sier administrerende direktør i Nel, Jon André Løkke i en børsmelding.

Målet med stipendordningen er at helt nye produkter og tjenester innen miljøvennlig energiteknologi skal bli utviklet og tatt i bruk for å bidra til utslippskutt både i Norge og internasjonalt. Pilot-E skal få opp farten på utviklingen gjennom høyere forutsigbarhet for støtte, tettere oppfølging og sterkere koordinering mellom virkemiddelaktørene.

Børsmeldingen sier ikke noe om størrelsen på støtten de får. De endelige vilkårene for stipendet og avtalen skal ferdigstilles i begynnelsen av 2019.

I utgangspunktet har Pilot-E-ordningen 70 millioner tilgjengelig, i tillegg til en fleksibel ramme fra Enova.

Les hele børsmeldingen
newsweb.oslobors.no
Beskrivelse av Pilot-E-ordningen
www.forskningsradet.no
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.