Oljebom i Barentshavet: Fant «bare» gass i Intreprid Eagle

Sammendrag laget av Mail redaktion Marius Lorentzen, minE24
Publisert 22 nov. 2018, 08.47
Ressursene på norsk sokkel

Boreresultatene fra en av letebrønnene til Equinor i Barentshavet er nå klare: Intreprid Eagle inneholdt ikke olje, men man fant til gjengjeld gass.

Det kommer frem i en melding fra Oljedirektoratet.

Nyheten er skuffende for Equinor og partnerne som hadde håpet å finne olje.

– Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet i øvre del av Snaddformasjonen er på mellom 10 og 20 milliarder standard kubikkmeter utvinnbar gass. I den nedre delen (...) anslås gassvolumet til mellom 1 og 4 milliarder standard kubikkmeter, skriver Oljedirektoratet.

– Lønnsomheten til funnet er per i dag uavklart, legger de til.

Gassfunn er i utgangspunktet mindre interessant i Barentshavet fordi det mangler infrastruktur til å frakte gassen til markedet. Derfor må det gjøres betydelige gassfunn for å kunne forsvare en utbygging. Mens man i Nordsjøen og Norskehavet har rørledninger som kan transportere gassen, bruker man i dag LNG på gassfeltet Snøhvit.

Brønn 7324/3–1 er den tredje letebrønnen som bores i lisens 615 i Barentshavet, som ligger nord for oljeselskapet OMVs Wisting-funn.

Det er riggen West Hercules som gjennomførte boringen. Denne riggen skal nå videre for å bore Goliat West-prospektet i Barentshavet på oppdrag av Eni. Goliat West kan bli en satellittutbygging fra Goliat-feltet, hvis det finnes nok olje der.

Etter Goliat West skal Hercules-riggen flyttes helt øst i Barentshavet der den skal bore den første av to brønner på Gjøkåsen-prospektet for Equinor. Det er et usikkert prospekt som kan vise seg å inneholde store mengder olje, hvis man treffer.

Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.