Rec Silicon kan få Tesla og Samsung på kundelisten

Sammendrag laget av Mail redaktion Hans Henrik Torgersen, minE24
Publisert 25 okt. 2018, 00.50
Grønn teknologi

Resultatene peker ikke på en snarlig opptur for Rec Silicon. Silisiumprodusenten melder om lavere inntekter og et negativt brutto driftsresultat.

Inntektene kom inn på 43,7 millioner dollar (361,8 millioner kroner), ned fra 75,5 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.

Men på presentasjonen av kvartalsresultatene fortalte Rec-sjef Tore Torvund om et nytt marked, som ikke er solenergi, nemlig batterier.

– Vi vet ikke så mye om batterier og det er virkelig ikke innenfor vårt kompetanseområde. Men batteriprodusenter sier at batteriene blir fire ganger mer effektive hvis de bruker silisium istedet for grafitt i batteriene, sa Torvund ifølge Finansavisen.

Ifølge presentasjonen vil behovet for silisium i batteriproduksjon øke fra 5–10.000 tonn til 100.000 tonn i året. Tesla, Samsung, Panasonic og LG er alle mulige kunder.

– Forhåpentligvis, om to til tre år, blir dette en viktig del av vår virksomhet. Batteriselskapene ser spesielt på silangass og veldig små biter av silisium, sier Torvund ifølge Finansavisen.

Les også:
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.