Ving driver videre: Fikk klarsignal fra konkursforvalter

Sammendrag laget av Mail redaktion Ingvild Sagmoen, E24
Publisert 24 sept. 2019, 11.45

Etter en mandag med hektisk møtevirksomhet kom Vinggruppen til løsning for videre drift. Samtidig er reiseselskapet fortsatt en del av konkursboet til eier Thomas Cook Group.

Konkursen i Thomas Cook

– Det var en lang dags ferd mot målet som vi hadde satt oss – å kunne etablere en videre drift til glede for kunder, ansatte og andre interessenter, sier administrerende direktør Christian Grønli i Ving Norge til E24.

– Det var hektisk møtevirksomhet, og jeg var glad da vi kom til en løsning, sier han.

Mandag kveld kunne Vinggruppen melde at reiseselskapet fortsetter virksomheten til tross for at morselskapet Thomas Cook Group er begjært konkurs.

Tirsdag morgen ble flytrafikken gjenopptatt etter å ha vært stanset mandag. For kundene vil Vinggruppen fremstå likt som tidligere, med det samme tilbudet av fly og hoteller, sier Grønli.

– I utgangspunktet er det business as usual for oss. Det blir sikkert noen små humper i veien, da vi skal løsrives fra en større gruppering og tilbake til den nordiske løsningen vi var for noen år siden, sier han.

Konkursforvalter støttet drift

Nå er det i prinsippet en konkursforvalter som eier Vinggruppen. Konkursforvalteren har støttet prosessen som førte til at reiseselskapet nå er i drift igjen, opplyser Grønli.

Vinggruppen er fremdeles en del av konkursboet, men samtidig i full drift.

– Det er klart at boet ikke ønsker drive reisevirksomhet til evig tid, sier Grønli, og sier det er flere interessenter på banen til å kjøpe boet.

Han vil ikke si noe om hvem interessentene er, men regner med at en eventuell ny eier vil drive Vinggruppen videre likt som i dag.

– Jeg kan ikke se for meg annet enn at de som kommer inn gjør det fordi de ser et potensial i vår virksomhet og er interessert i det, sier han.

Før sommeren ga private equity-fondet Triton et bud på den nordiske delen av Thomas Cook. Da sa reiseselskapet at man vurderte budet. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs sa mandag til E24 at han tror Triton fremdeles er interessert.

Har fått massive støtteerklæringer

Morselskapets konkursbegjæring natt til mandag kom som en overraskelse på Vinggruppen, ifølge Ving Norge-sjefen.

– Vi visste at det foregikk forhandlinger. Vi håpet og trodde det skulle løse seg, men så viste det seg at det gjorde det ikke. Det var overraskende og skuffende, men noe vi bare måtte forholde oss til, sier Grønli.

Han sier gårsdagen var en nervepirrende dag for både ansatte og kunder.

– Stemningen var litt annerledes enn på en vanlig dag – men desto bedre i dag.

Grønli tror ikke usikkerheten rundt videre drift som hersket mandag vil prege selskapet fremover.

– Vi opplevde noe som jeg aldri har opplevd før – massive støtteerklæringer blant annet i sosiale medier – og at folk var glad på våre vegne for løsning, sier han.

Les også:
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.