Britisk selskap på bunnen i passasjerundersøkelse

Sammendrag laget av Mail redaktion Eivind Bøe, minE24
Publisert 17 okt. 2018, 13.34
Konkurransen om norsk jernbane

Britiske Go-Ahead, som er blitt tildelt driften av Sørlandsbanen etter NSB, havner på bunnen i en passasjerundersøkelse, ifølge den uavhengige forbrukerorganisasjonen «Which?».

Undersøkelsen, som omfatter 14.000 passasjerer, viser at Go-Ahead gjør det svakest av alle selskapene som deltok. Det er på faktorer som punktlighet, pålitelighet, tilgjengelige seter og ståplasser, samt standarder på toalettene.

På strekningen Go-Ahead gjør det svakest, får selskapet en score på 28 prosent, mens vinneren får 64 prosent. Go-Ahead får også bare én stjerne av fem mulige for «valuta for pengene» på strekningen.

– Det er oppsiktsvekkende hvis denne regjeringen vurderer Go-Ahead som et av de best egnede selskapene, når britiske togpassasjerer vurderer dem til å være det desidert dårligste, sier Ida S. Wangberg i tankesmien Manifest ifølge Dagsavisen.

Persontransportselskapet ble i sommer kritisert for forsinkelser og kanselleringer i London. Selskapet øker lønnsomheten, til tross for kaos i forbindelse med lansering av en rutetabell, skrev FT i september.

Toppsjefen David Brown, som ifølge Wangberg tjente 3,4 millioner pund (36,5 millioner kroner) i løpet av 2014 og 2015, beklaget nylig for feilene om endringene i rutetabellen.

– Vi er sikre på at Go-Ahead vil levere et godt og sikkert togtilbud til de reisende og videreutvikle dette tilbudet i kontraktsperioden, sier jernbanedirektør Kirsti Slotsvik i en melding.

Mer om Go-Ahead Group
no.wikipedia.org

Go-Ahead Group plc er en britisk leverandør av persontransport, med over én milliard reiser med buss og tog hvert år. Konsernet inngår på aksjeindeksen FTSE 250 og er børsnotert på London Stock Exchange.

Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.