Equinor spår 10 prosent økt gassetterspørsel globalt

Sammendrag laget av Mail redaktion Kjetil Malkenes Hovland, minE24
Publisert 21 febr. 2019, 10.46
Ressursene på norsk sokkel

Equinor sier at selskapet venter 10 prosent vekst i global etterspørsel etter naturgass frem til 2030, i forbindelse med et gasseminar selskapet arrangerer torsdag.

Årsaken er at flere land forbereder seg på en energiomstilling. Selskapet solgte naturgass for rundt 220 milliarder kroner totalt i 2018, noe som er 29 prosent mer enn i 2017. Equinor er Europas nest største gassleverandør etter russiske Gazprom.

– Naturgassen er godt posisjonert til å levere sikker, konkurransedyktig og bærekraftig energi til forbrukere og industri: Den kan redusere CO2-utslipp mer enn 50 prosent ved å erstatte kull, sikre nødvendig back-up for fornybar kraft og bli en langsiktig lavkarbonløsning i form av hydrogen, sier Irene Rummelhoff, Equinors konserndirektør for markedsføring, midtstrøm og prosessering.

– Storbritannia har lykkes med å redusere sine CO2-utslipp med mer enn en tredel, til nivåer sist sett på slutten av 1800-tallet, ved å satse på gass, fornybar og andre tiltak. Vi merker oss også de positive politiske signalene fra Tyskland om gassens rolle når de faser ut kull, sier Rummelhoff.

Equinor sier at den globale gassetterspørselen bare vil være noe lavere i 2050 enn i dag, selv i et energiscenario i tråd med togradersmålet.

«Det betyr et stort behov for investeringer i å sikre nye gassleveranser for tiårene som kommer. Equinor leter aktivt etter gassforekomster på norsk sokkel», skriver selskapet i en melding.

Equinor håper også å kunne tjene på økte prissvingninger som følge av at det kommer mer varierende fornybar energi inn i markedene, og det blir økt tilgang på flytende naturgass (LNG).

– Markedene for gass-trading endrer seg raskt, sier Tor Martin Anfinnsen, Equinors direktør for markedsføring og trading.

Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.