Flygiganten kan sluke kriserammede Alitalia

Sammendrag laget av Mail redaktion Ole Martin Skaug, minE24
Publisert 25 april 2018, 09.38
Kampen om luften

Det tyske flyselskapet Lufthansa skal innlede samtaler om å kjøpe kriserammede Alitalia. Det skriver den italienske avisen Il Sole 24 Ore, ifølge nyhetsbyrået Finwire.

Men en eventuell avtale kan klappe sammen fordi Italia fortsatt ikke har satt sammen noen regjering etter valget tidligere i år.

Den italienske staten eier flyselskapet.

Ifølge avisen skal Lufthansa være i ferd med å legge inn et bindende bud på Alitalia.

Lufthansa vil omorganisere Alitalia, og en avtale kan koste 4.000 jobben, skriver Finwire.

Mer om Alitalia
no.wikipedia.org

Alitalia – Linee Aeree Italiane (IATA kode «AZ», ICAO kode «AZA») er det nasjonale flyselskapet i Italia. Selskapet ble opprettet 16. september 1946 som Aerolinee Italiane Internazionali av British European Airways og den italienske stat. Selskapet har idag et rutenettverk som spenner over Europa, med interkontinentale flygninger til Nord- og Sør-Amerika, Afrika og Asia. Selskapet har om lag 18 000 ansatte. Hovedflyplassene i rutenettverket er Malpensa-lufthavnen i Milano og Leonardo da Vinci-lufthavnen i Roma. Selskapet fusjonerte med Linee Aeree Italiane i 1957 og ble da hetende Alitalia Linee Aeree Italiane. Staten overtok selskapet i 1961, idag er statens eierandel på 49%. I 2001 ble Alitalia medlem av luftfartsalliansen SkyTeam. Alitalia havnet i økonomiske vanskeligheter etter nedgangen i luftfartsindustrien i 2001, og i 2004 var selskapet på randen av konkurs. Tiden var preget av konflikter mellom fagforeningene og selskapets ledelse med ulovlige streiker som rammet mange passasjerer. Konkurranseregler har vanskeliggjort forsøk på å få selskapet på økonomisk fote gjennom subsidier. Det har blitt spekulert om selskapet vil bli kjøpt opp av Air France.Langdistanseflåten består av Boeing 767-300 (13 fly) og Boeing 777 (10 fly) maskiner. På mellomdistanse har Alitalia flere McDonnell Douglas MD-80 (74 fly), i tillegg til noen nyere Airbus A319 (12 fly), A320 (11 fly) og A321 (23 fly) maskiner. Alitalia har også noen mindre Embraer 170, Embraer ERJ145 og ATR 72 maskiner.

Les også:
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.