Investeringsselskap spår Tesla-aksjen i 7.000 dollar innen 2024

Elbil-aksjen hoppet 20 prosent mandag.

Skrevet av Mail redaktion Anders Nybakken Kvale, minE24
Publisert 03 febr. 2020, 16.03 Oppdatert 03 febr. 2020, 16.18
Teslas fremtid

Investeringssjef Catherine Wood i Ark Invest mener Tesla-aksjen innen 2024 vil ha verdsettelse på 7.000 dollar, ifølge en oppdatering, skriver Marketwatch mandag.

I et noe mer positivt scenario forventes det en aksjekurs på 15.000 dollar eller mer, og med utgangspunkt i et negativt scenario er kursmålet 1.500 dollar.

68 milliarder i tap for spekulanter

Tesla-aksjen steg mandag over ti prosent til kurs 718 dollar i tidlig handel.

Aksjeoppgangen tiltok utover dagen, og kursen endte opp 19,89 prosent til 780 dollar. Det verdsetter selskapet til 141 milliarder dollar.

Elbilaksjen har mer enn doblet seg de siste tre månedene og gitt de såkalte shorterne, som vedder på kursfall, store tap. Så langt i år er papirtapene på 7,4 milliarder dollar, eller over 68 milliarder kroner.

Samlet er rundt 20 prosent av Tesla-aksjene lånt ut til shorting, omtrent samme nivå som ved årsskiftet.

Shortinteressen, som tar med prisen på aksjen, har steget i takt med kursbykset og gjort Tesla til den mest shortede aksjen i USA.

Analysesjef Ihor Dusaniwsky i S3 Partners skriver på Twitter at det ikke virker som det er såkalt shortinndekning som gjør at Tesla-aksjen stiger mandag, men kjøp av aksjer.

Leverte bedre enn ventet

Selskapet meldte onsdag sist uke om et resultat per aksje på 2,14 dollar i fjerde kvartal. Det er betydelig mer enn den jevne analytiker regnet seg frem til.

Inntjeningen for kvartalet endte på 7,38 milliarder dollar, også dette mer enn ventet.

Ark Invest er mest positive til Teslas evne til å kutte kostnader og øke marginene, ifølge Marketwatch. De ser 80 prosent sannsynlighet for at selskapet vil få marginer på 40 prosent.

Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.