Koster millioner å leie erstatningsfly for 737 Max

Sammendrag laget av Mail redaktion Hans Henrik Torgersen, minE24
Publisert 16 mars 2019, 10.27
737 Max-ulykkene

Bloomberg har regnet på hvor mye det vil koste flyselskapene som er rammet av flyforbudet for Boeings 737 Max-fly å leie inn erstatningsfly.

Ifølge eksperten George Ferguson hos Bloomberg Intelligence kan regningen for å leie inn erstatningsfly komme på 250.000 dollar i måneden, per fly. I norske kroner betyr det 2,1 millioner.

Hvis Norwegian skulle erstatte alle de 18 flyene av Boeing 737 Max 8 som de har, vil det bety en månedlig regning på 38,5 millioner kroner. Men selskapet har så langt løst utfordringene på andre måter.

– Vi leier ikke inn fly, men bruker egne reservefly og slår sammen flygninger, så dette regnestykket har ingenting med oss å gjøre, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24.

– Men dere har likevel en del kostnader med dette, selv om dere ikke har behov for leiefly så langt?

– Eventuelle ekstrakostnader vil i så fall rapporteres som en del av resultatene for første kvartal, sier Sandaker-Nielsen.

DNB Markets har tidligere sagt at kostnaden for Norwegian kan havne et sted mellom fem og 15 millioner kroner om dagen. Norwegian har sagt at de vil kreve Boeing for alle ekstra kostnader som påløper.

Totalt er det snakk om flere enn 350 fly som er satt på bakken. Southwest Airlines, som har en av de største flåtene av 737 Max, kan måtte betale 8,5 millioner dollar i måneden for å leie erstatningsfly, ifølge Bloomberg.

Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.