Kutter oljeproduksjon med to prosent i seks måneder

Sammendrag laget av Mail redaktion Sindre Hopland, minE24
Publisert 14 dec 2018, 07.55
Opec-avtalen

Kuttet kommer som et resultat av Opecs kuttavtale som ble annonsert på fredag.

Oman, som ikke er med i Opec, har likevel godtatt å kutte produksjonen med to prosent fra januar til juni, ifølge et brev sendt til kunder av det statlige oljeselskapet i gulf-landet, som Reuters har fått tilgang til.

Opec annonserte kutt på 1,2 millioner fat olje om dagen. Det har vært knyttet usikkerhet til land som ikke er medlem av Opec, men også land som Russland sa seg villig til å kutte produksjonen med 230.000 fat om dagen.

Sett deg inn i Opec
no.wikipedia.org

Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC), på norsk Organisasjonen av oljeeksporterende land, er en internasjonal handelsorganisasjon bestående av oljeeksporterende land. OPEC ble stiftet den 14. september 1960 i Bagdad i Irak. Organisasjonen har siden 1965 hatt hovedkvarter i Wien, hvor medlemslandenes oljeministere har jevnlige møter. Mange ikke-medlemmer regner OPEC som et kartell.Hovedmålet til OPEC er ifølge organisasjonens statutter å fastsette de beste metodene for å følge opp medlemmenes interesser, individuelt og kollektivt. Organisasjonen ønsker også å finne måter og metoder for å sikre prisstabiliteten i internasjonal oljeindustri i håp om å eliminere skadelige og unødvendige svingninger, alltid med fokus på interessene til de produserende nasjonene, for å sikre en jevn inntekt til de produserende landene, et effektivt og forutsigbart tilbud av olje og gass til det internasjonale samfunnet og en god avkastning for de som investerer i olje- og gassindustrien.

Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.