Meglerhus mener corona-knekken er kjøpsmulighet i tank

Sammendrag laget av Mail redaktion Infront TDN Direkt, Infront TDN Direkt
Publisert 13 febr. 2020, 13.12
Aksjeanbefalinger

Clarksons Platou mener at coronavirusfrykten gir investorer en ytterligere sjanse til å kjøpe seg inn i tankaksjer på attraktive nivåer, og skriver at de som kjøper i dag sannsynligvis vil motta sunne utbytter for fjerde kvartal 2019 og første kvartal 2020.

Det fremgår av en oppdatering torsdag.

Coronaviruset og den fallende etterspørselen er midlertidig, skriver Clarksons Platou, og mener at man bør se en bedring i løpet av andre kvartal.

Meglerhuset peker blant annet på at EIA estimerer en sterk innhenting i oljeproduksjonen i løpet av andre kvartal, contango i oljepriskurven, og flytende lagring, som kan bidra med ytterligere støtte i løpet av andre kvartal.

«Bunnlinjen er at VLCC-inntjeningene er forventet å returnere til nivåer på 50.000 dollar per dag», heter det.

Kepler Cheuvreux skriver videre at uforutsette hendelser, som koronavirusutbruddet, og de opphevede sanksjonene på Cosco-skipene, kombinert med en sesongmessig nedgang, har tvunget meglerhuset til å nedjustere rateestimatene.

Meglerhuset ser nå VLCC-rater på 64.000 dollar per dag i 2020, ned fra tidligere estimat på 72.000 dollar per dag. I 2021 og 2022 estimerer Kepler Cheuvreux rater på henholdsvis 82.000 og 86.000 dollar per dag.

Denne uken har ratene for de største tankskipene ligget på rundt 20.000 dollar per dag.

Kepler gjentar kjøpsanbefalingen på Frontline, der kursmålet på 160 kroner opprettholdes.

«Vi foretrekker Frontline i tanksegmentet med deres fokus på større skip, lave kostnader og en klar strategi i fordel av scrubbere», skriver meglerhuset i en oppdatering torsdag.

Tidligere denne uken gjentok Fearnley Securities en anbefaling om å kjøpe tankaksjer. De så blant annet stor oppside i Frontline, med et kursmål på 140 kroner.

Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.