Norsk Snapchat-utfordrer kan sikre ny millioninvestering

Den norske snapchat-utfordreren tar helomvending – vil utfordre lineær TV.

Skrevet av Mail redaktion Sindre Hopland, minE24
Publisert 07 nov. 2017, 15.31
Teknologi

Gobi får inn friske penger for å satse på noe helt nytt, nemlig TV. 

– Vi kaller oss ikke lenger et sosialt medium, det vi driver med heller mer mot sosial underholdning, sier gründer og daglig leder Kristoffer Lande til E24.

Ifølge Lande henter selskapet nå i underkant av ti millioner kroner, med en plan om en større emisjon på nyåret.

Selskapet satset først på et sosialt medium hvor brukerne kan sende videoer og bilder i felles bildestrømmer, i direkte konkurranse med børsnoterte Snapchat.

– Da Snapchat begynte med private vennegrupper hadde vi allerede skjønt at dette ikke kom til å fungere på sikt, og vi har nå gått bort fra dette konseptet, sier Lande.

TV-show på mobil

Så hva er Gobi nå?

Selskapet er i ferd med å samle et nytt styre bestående av erfarne TV-folk, som sammen med et nytt team skal lage små interaktive TV-episoder som skal publiseres inne i appen.

– De tradisjonelle kanalene har måttet gi slipp på mange ansatte, så vi planlegger å kapre noen smarte hoder fra bransjen, sier Lande.

– Men er det ikke veldig kostbart å drive TV-produksjon?

– Vi har til nå hatt svært lave kostnader, og det har vært billig både å nå og holde på nye brukere. Til den første test-episoden fikk vi inn 10.000 unike brukere, hvor over 70 prosent kom tilbake for å se mer, sier Lande som sier at produksjonskostnadene har vært så lave som 0,5 kroner per seer.

De har allerede testet et show basert på de amerikanske Hunger Games-filmene, hvor brukerne får servert en liten episode hver dag over flere uker, hvor de kan bestemme hvem av deltagerne som ryker ut.

Gobi har nå passert 100.000 brukere, og er i kontakt med flere store produksjonsselskaper og blogger-nettverk om potensielle innholds-partnerskap.

De neste ukene kommer det nye serier på Gobi-appen. Selskapet jobber blant annet med et nytt reality-konsept og et reiseprogram.

– Ubrukelig innhold

Lande påpeker at både Facebook og Amazon satser på produsert kvalitetsinnhold fremover, og at dette er et skifte i teknologibransjen.

– Vi så at det meste av det brukergenererte innholdet var ganske uinteressant, og til tider ubrukelig. Vi tror at dette skiftet vil gjøre at folk slipper å se kaffekopper, feriebilder og kattevideoer på Gobi, men interessant innhold.

Selskapet landet i fjor sin første betydelige emisjon på fire millioner kroner. 

Med seg fikk Gobi profilerte investorer som Petter Northug, lakse-arving Gustav Magnar Witzøe og skipsreder Johan Odvar Odfjell. 

Gründer Lande sier at både eksisterende og nye investorer følger med i den nye investeringsrunden. 

– Et marked for kortformat

TV-sjef Morten Wiberg i Carat vurderer vanligvis mer tradisjonelle tv-satsinger enn den Gobi nå går for, men mener det er rom for utfordrere.

– Det er helt håpløst for meg å si om dette kan slå an, men det er ikke helt fjernt å tenke at kortformatet vil bli større, sier han til E24.

Han tror at bransjen konstant er på jakt etter fornyelse.

– Netflix har vokst seg gigantisk på kun fem år, så mye skjer, men det kan ikke helt sammenlignes ettersom Gobi har en langt mindre evne til å distribuere innholdet og langt mindre budsjett, sier Wiberg og fortsetter.

– Man er avhengig av store penger i denne bransjen, og pengene går fort, så 10 millioner høres lite ut, forklarer han. 

Lande mener at produksjonskostnadene er i en annen klasse når man produserer kortformat for mobil. 

– Man trenger ikke kameraer til mange hundre tusen kroner og et stort produksjonsteam, sier gründeren.

Dette er Gobi

  • Norsk Snapchat-konkurrent med 100.000 brukere.
  • En video- og billeddelingsapp for venner eller grupper, hvor innholdet samles i en felles strøm.
  • Fra 2017 satser Gobi hovedsakelig på TV-produksjon hvor brukerne kan styre programlederne.
  • Hentet i 2016 fire millioner kroner fra profilerte investorer som Petter Northug og lakse-milliardær Gustav Magnar Witzøe. Selskapet henter i 2017 nye ti millioner kroner fra eksisterende og nye investorer.
  • Grunnlagt av NTNU-studentene Andreas Øgaard (23), Morten Stulen (22), Kristoffer Lande (22), Lars Erik Fagernæs (22) og Kristian Rekstad (21).
Mer om Gobi:
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.