Photocure-aksjen rett opp på mulig milliardavtale

Skrevet av Mail redaktion Camilla Knudsen, minE24
Publisert 01 juli 2019, 08.33 Oppdatert 01 juli 2019, 09.12
Nytt fra børsselskapene

Photocure inngår en global lisensavtale med Asieris for Cevira med et potensial på opptil 250 millioner dollar (2,1 milliarder kroner), ifølge en melding fra selskapet.

Aksjen steg 33 prosent til 56,3 kroner etter nyheten, og endte dagen opp med 25,49 prosent til 53,90 kroner.

– Vi er veldig glade for endelig å ha funnet en avtale for Cevira, som vil gi oss nye muligheter, sier finansdirektør Erik Dahl til E24.

Det kinesiske selskapet Asieris får rett til å utvikle Cevira i behandling av HPV-indusert livmorhalskreft på global basis, og vil i første rekke satse på utvikling i Kina. Deretter står USA og Europa for tur.

– Det vi ønsker er jo å fokusere på blærekreft, men ved å selge Cevira kan vi også dra nytte av den verdien, sier Dahl.

Avtalen sikrer Photocure bonuser ved signering, samt ved utviklings- og godkjenningsmilepæler. I tillegg kommer inntekter fra salg (royalties).

Mulighet for milliardinntekter over tid

– Avtalen gir Photocure inntektspotensial fra utvikling og global kommersialisering av Cevira i størrelsesorden 250 millioner dollar inkludert alle utbetalinger og potensielle milepæler, eksklusive royalties på 10 til 20 prosent, sier Photocure-sjef Daniel Schneider i meldingen.

I første omgang får Photocure en signeringsbonus på fem millioner dollar (42 millioner kroner).

Deretter kan selskapet oppnå totalt 18 millioner dollar basert på ulike kliniske og regulatoriske milepæler i Kina og opptil 36 millioner dollar for tilsvarende i USA og Europa.

Over de neste 4–5 årene vil det deretter kunne utløses nye utbetalinger basert på hvor vellykket nye tester av Cevira er i de ulike markedene.

Norne: Betydelig potensial

– Dette er en stor nyhet for Photocure med betydelig potensial, skriver Norne Securities’ Karl Johan Molnes i en kommentar til E24.

Før dagens avtale hadde Norne lagt til grunn at verdiene i Cevira var visket ut etter vedvarende utsettelser i utviklingen.

– Cevira ble tidligere referert til som en blockbuster (dvs. med salgsmuligheter på over en milliard dollar) og med denne avtalen kan Photocure høste i hvert fall en del av verdien som det bringer, skriver Molnes.

Han mener dagens nyheter er veldig positive for Photocure og støtter Nornes kjøpsanbefaling på aksjen.

pressemelding
NewsWeb
newsweb.oslobors.no
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.