Russland skaper usikkerhet før Opec-møtet

Sammendrag laget av Mail redaktion Eirik Amb Nysveen, minE24
Publisert 26 nov. 2017, 20.25
Opec-avtalen

RBC Capital Markets råvarestrateg, Helmina Croft sier til CNBC at Russland kan by på utfordringer for kuttavtalen neste år.

Ifølge Croft er det en mulighet for at Russland ikke kommer til å bli med på at produksjonskuttene på 1,8 millioner fat per dag skal forlenges ut 2018. Croft sier at flere av de russiske oljeselskapene lite begeistret for en potensiell forlengelse av kuttene.

– Fra et prisperspektiv er risikoen på nedsiden, og dersom vi ikke får en forlengelse ut 2018 tror jeg vi vil se prisene falle, på samme måte som de gjorde i mai, da Opec ikke møtte markedets forventninger, sier Croft.

Det er dog ikke bare nedsiderisiko ifølge råvarestrategen, som mener at Venezuela er landet å følge med på i de første månedene av 2018. Det statlige oljeselskapet er på randen av konkurs, og dersom deres fat forsvinner fra markedet, vil det bety høyere oljepris.

Ifølge Opec siste månedsrapport produserte Venezuela 1,86 millioner fat per dag, og produksjonen har falt jevnt gjennom 2017. I fjor produserte landet i snitt 2,15 millioner fat per dag.

Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.