Ryanair kutter guidingen for 2019 med 970 mill.

Sammendrag laget av Mail redaktion Hans Henrik Torgersen, minE24
Publisert 18 jan. 2019, 08.16
Kampen om luften

I en melding skriver Ryanair at de kutter sin egen guiding for året 2019, ned fra spennet mellom 1,1 til 1,2 milliarder euro, ned til 1 til 1,1 milliarder euro. Det betyr en reduksjon på 100 millioner euro, tilsvarende 975 millioner kroner.

Flyselskapet har fire grunner til kutt i spådommen for årsresultatet. Lavere priser på vinterbillettene, ned med cirka syv prosent. Sterkere trafikkvekst - opp med ni prosent. Sterkere salg av tilleggstjeneser, men kundene velgere lavere priset tilleggstjenester. Litt bedre kostnadskontroll i andre halvdel av 2018.

Guidingen inkluderer ikke lavere enn ventet oppstartskostnader for Lauda, som kommer inn på 140 millioner euro, ned fra en ventet kostnad på 150 millioner euro.

– Selv om vi er skuffet over denne noe lavere guidingen for året 2019, er det faktum at det skyldes lavere enn ventet billettpriser i andre halvår, men styrket av bedre enn ventet trafikkvekst, og bedre kostnadskontroll og salg av tilleggstjenester, positivt på middels lang sikt, skriver Ryanairs toppsjef Michael O’Leary i meldingen.

Dropper guidingen for 2019
otp.tools.investis.com
Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.