Sentralbankenes sentralbank: Forvent flere store børsfall

Sammendrag laget av Mail redaktion Martin Hagh Høgseth, minE24
Publisert 16 dec 2018, 23.26 Oppdatert 17 dec 2018, 06.42
Internasjonal økonomi

Sentralbankenes planlagte normalisering av pengepolitikken kommer sannsynligvis til å gi flere store børsfall i tiden som kommer.

Det kommer frem i en fersk rapport The Bank of International Settlements (BIS), en samleorganisasjon av verdens sentralbanker, som derfor går under tilnavnet Sentralbankenes sentralbank.

– De spenningene vi har sett i markedet det siste kvartalet er ikke en isolert hendelse, skriver lederen av BIS avdeling for pengepolitikk, Claudio Borio i rapporten.

– En normalisering av pengepolitikken var nødt til å bli utfordrende, spesielt i sett i lys av handelsspenningen og den politiske usikkerheten, fortsetter Borio.

Les mer om sentralbankens sentralbank
no.wikipedia.org

Den internasjonale oppgjørsbanken (engelsk: Bank for International Settlements (BIS)) er en internasjonal organisasjon med 55 av verdens sentralbanker som medlemmer og eiere. Organisasjons hensikt er å fremme internasjonalt monetært og finansielt samarbeid, samt å fungere som sentralbankenes bank. Hovedkvarteret ligger i Basel, og banken har to regionale kontorer, i Hongkong og Mexico by. BIS ble etablert den 17. mai 1930, og er dermed verdens eldste internasjonale finansielle institusjon. Organisasjonen har omtrent 550 ansatte spredt over medlemslandene.

Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.