Telenor vurderer å gå inn i Filippinene

Skrevet av Mail redaktion Marius Lorentzen, minE24
Publisert 01 okt. 2018, 11.56
Teknologi

Ryktene om at Telenor snuser på det filippinske markedet har versert en stund, men nå bekrefter telegiganten at de vurderer en mulig inngang.

– Forhåpentligvis kan vi delta her, sier Ahmed Shibly, sjef i Telenor-selskapet Grameenphone i et intervju med Philippine Daily Inquirer.

Avisen skriver at Telenor ser et stort potensial i landet, med en stor og relativt ung befolkning, der det fortsatt er kontinuerlig vekst i dataforbruket. Samtidig er det ifølge avisen uklart om Telenor har en partner med en lisens lokalt, noe som er påkrevd ifølge avisen.

Hvis Telenor beslutter å gå inn i et nytt land vil det være den første geografiske ekspansjonen siden 2014, da Telenor fikk klarsignal og lanserte mobiltjenester i Myanmar (Burma).

Overfor E24 bekrefter telegiganten at de følger utviklingen, men poengterer at det ikke er gitt at de beslutter å gå inn i landet:

– Vi kan bekrefte at vi følger utviklingen relatert til at Filippinene har igangsatt en prosess for å tilrettelegge for en tredje mobiloperatør, sier fungerende kommunikasjonsdirektør i Telenor Group, Atle Lessum, til E24.

– Det betyr ikke det samme som at Telenor har interesse av en lisens der, men som en stor aktør i regionen ønsker vi uansett å ha større klarhet i hvilken prosess myndighetene ser for seg, sier han videre.

Siste frist for å delta i den nye lisensauksjonen er 5. november.

– Ville være en overraskelse

Telenor-analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities skriver i en oppdatering at en inngang i det filippinske ikke nødvendigvis er negativt, men at det er for tidlig å vurdere nå, før man vet lisenspris og hvilken posisjon Telenor kan få i markedet.

– Telenor har en lav gjeldsgrad sammenlignet med andre teleselskaper, og har i så måte mulighet til å by på en tredje lisens, skriver Trondsen, og peker på at gjeld målt mot brutto driftsresultat, EBITDA, ligger under faktor én i Telenors tilfelle.

– Hvis Telenor annonserer at de går inn i Filippinene vil det være en overraskelse gitt uttalelser fra konsernsjef Sigve Brekke, skriver Trondsen videre og peker også på hva Telenor faktisk har gjort av på salg- og oppkjøpssiden i det siste.

Uttalelsene hun refererer til kom blant annet under fremleggelsen av resultatene for andre kvartal i sommer:

– Vi har ikke hovedfokus på å ekspandere, men å drive frem utviklingen i markedene våre, sa konsernsjef Sigve Brekke da han ble spurt om selskapet ville inn i nye markeder.

Telenor valgte for øvrig å selge virksomheten sin i Øst-Europa tidligere i år for 26,5 milliarder kroner.

Denne saken er fra minE24.

minE24 er en helt ny måte å oppleve økonominyheter på.

Den gir deg oversikt, holder deg oppdatert og lar deg personalisere nyhetsopplevelsen.

Les mer her , eller bare last ned appen i App Store eller Google Play.